Tecramo met gemengde gevoelens na de seizoensopener in Spa-Francorchamps

Na een ellendig seizoen in de BMW M3 GT kon Tecramo zich eindelijk meten met de grotere jongens in G1. Dankzij de mooie prestaties van m_schumi99 in seizoen 8 kreeg de jonge rijder mee een contract bij Bentley M-Sport waardoor zijn kansen op een mooie uitslag meteen veel groter waren.

Die mooie uitslag hoopte Tecramo meteen te halen op Spa-Francorchamps. Hoewel de Bentleys redelijk laat geleverd werden en beide rijders zeer weinig kilometers gereden hadden, was het optimisme groot voor de start van de kwalificaties. Met m_schumi99 op de pole in een kanontijd liep alles op wieltjes, ondanks de teleurstellende laatste startplaats van Tecramo.
Die teleurstellende startplaats prikkelde Tecramo zodanig dat de rijder zich op Camel van P6 naar P1 werkte door extreem laat in de remmen te gaan. Stelselmatig kon hij zijn voorsprong uitbouwen op enerzijds schredy en later Cobaltjeuh. Toen sloeg het noodlot toe... Aan de pitmuur zat men nog steeds in M3-termen te rekenen, waardoor de softs op de Bentley halverwege de race volledig kaal stonden en toen ook de benzine ontoereikend was voor 20 ronden, kon Tecramo niet anders dan een pitstop maken en de overwinning aan Cobaltjeuh geven. Op de koop toe verloor het team m_schumi99 nog door een zware crash op Eau Rouge. P2 voor Tecramo en P4 voor m_schumi99 was het verdict.

De vier wagens die nog rijklaar bevonden werden voor de Sprintrace, maakten er een relatief saaie race van. Na een ronde lagen de posities vast, waardoor m_schumi99 op P2 finishte, Tecramo op P3.

In de stand bezet het team een mooie tweede en derde plaats met respectievelijk Tecramo en m_schumi99 en dat levert hen ook de eerste plaats op in het teamklassement. Op naar Silverstone waar ze allebei die eerste plaats met hand en tand zullen proberen verdedigen.

Reacties (3)

 • afbeelding van cobalt

  Nogmaals bedankt pictrew van RST Racing. Ik schrijf het geld nog wel over... devil

  sep 15, 2015
 • afbeelding van Tecramo

  €5,00 per maand :)! Heb de teamnaam veranderd trouwens ;). Was nog de BMW-livery.

  sep 15, 2015
 • afbeelding van cobalt

  dacht al dat gij die naam had aangepast :)

  sep 15, 2015